Geen producten (0)
Geen producten (0)

Onderwijs Timer

€ 9,99 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1 - 2 werkdagen na betaling
Specificaties
EAN code 8430306254128
Productcode leverancier 25412
Netto gewicht 150,00 g
Bruto gewicht 150,00 g
Afmetingen (l,b,h) 19 x 19 x 3 cm
Omschrijving

Hoe komen we op deze onderwijs timer?

 

De keuze voor deze variant

Je kent vast wel de bekende TimeTimer voor het onderwijs. Dit is de ultieme vervanger! Hij is stevig, zonder batterijen en kan door zijn magnetische acherkant permanent op je bord hangen. Op mijn nieuwe school wilde ik als docent in de klas de tijd kunnen aangeven als ik leerlingen een opdracht liet maken. Eigenlijk had ik geen zin om weer zoveel geld aan een TimeTimer te spenderen, zeker omdat ik het niet al te stevig vond en ook nog eens een sta-in-de-weg op mijn bureau. Hard op zoek naar een verbeterde versie van de onderwijs timer dus!

Na lang zoeken vond ik deze en ik vind het echt een uitkomst! Hij hangt altijd op mijn bord en zodra ik even de tijd wil aangeven, zet ik mijn timer. In het verleden moest ik dan nog al eens op zoek, omdat ik hem weer van mijn bureau had verwijderd. Bijkomend voordeel van deze variant is dat deze nog eens zes keer minder kost dan de oude, vandaar dat ik maar besloot heel het onderwijs in Nederland aan deze betere en goedkopere versie te helpen :)

Toepassingen in de les

 

Gebruik van de onderwijs timer in de klas

Als je les geeft, geef je ook regelmatig een de tijd aan waarin leerlingen een bepaalde opdracht of taak moeten afronden. Misschien lukt het je meestal nog wel om die tijd zelf in de gaten te houden, maar voor de klas is het al een stuk minder inzichtelijk.
Een mooi hulpmiddel daarbij is dus een bekende timer. Als je de klas een bepaald tijdsbestek geeft, zet je de timer en loopt de tijd vanzelf af. Dat ontzorgt je als docent, dat je de tijd niet kunt vergeten, en laat leerlingen steeds zien hoe lang ze nog de tijd hebben.

Zelf ontdekte ik het gebruik van een timer vooral tijdens een cursus differentiëren. We gingen op zoek naar allerlei werkvormen en tools om meer recht te doen aan de verschillen tussen leerlingen.
Al snel kwamen we op het gebruik van een timer, zodat je opdrachten kunt afbakenen en tijd kunt inbouwen om de leerlingen die dat nodig hebben extra aandacht te geven.
Het geeft leerlingen ook meteen de drive om de opdracht binnen de tijd af te ronden. Zo houd je ook de leerlingen gemotiveerd die juist goed zijn in jouw vak.

Voordelen ten opzichte van andere timer(s)

Zoals in het begin al genoemd, er is eigenlijk maar één andere variant beschikbaar en die is meteen echt heel erg duur. Deze is kwalitatief beter, werkt zonder batterijen en is altijd voorhanden als je hem op je bord plakt. Mijn timer zou ik niet graag meer kwijt willen in mijn lokaal.

Reacties

Ook interessant

€ 0,79

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren